Αρθρογραφια

Chia seeds. Καταναλωστε τους τωρα!

Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι σπόροι Chia, ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής, μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, στην μείωση της χοληστερόλης (μπορούν να μειώσουν την συνολική χοληστερόλη, την κακή χοληστερόλη - LDL και να αυξήσουν την καλή χοληστερόλη - HDL).

O σπόρος chia όταν συνδυάζεται με υγρό, αναπτύσει μία ζελατινώδες υφή, που τον καθιστά εύκολο να αναμειγνύεται σε μαγειρεμένα δημητριακά ή άλλα πιάτα. Αυτή η υφή μπορεί να βοηθήσει και στην μείωση της όρεξης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως υποκατάστατο αυγού (1 κουταλιά απο το ζελέ ισοδυναμεί με ένα μεγάλο αυγό), χρήσιμο για vegans ή άτομα με αλλεργίες στο αυγό.

Ο σπόρος έχει μια ήπια γεύση ξηρών καρπών, με αποτέλεσμα να το καθιστά ικανό να συνδιάζεται τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά πιάτα. Μπορέιτε να το προσθέσετε σε δημητριακά, ψωμί, σαλάτες, πιάτα με ρύζι ή μακαρόνια,  smoothies, muffins, κρέπες, γιαούρτι και κρέμες. Αποθηκευεται σε δροσερό και ξηρό μέρος για αρκετούς μήνες.

Προσοχή: Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στους σπόρους chia. Οι σπόροι chia μπορεί να αλληλεπιδράσουν με την φαρμακευτική αγωγή warfarin / Coumadin / aspirin. Οι ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα για την αρτηριακή πίεση θα πρέπει να λαμβάνουν τους σπόρους chia προσεκτικά γιατί η πίεση μπορεί να μειωθεί περισσότερο. Επίσης, οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα δεν πρέπει να πάρουν τους σπόρους chia λόγω των αντιπηκτικών τους ιδιοτήτων. Τέλος, δεν πρέπει να καταναλωθούν πριν απο χειρουργική επέμβαση.

Copyright © 2021 peri-diet.com

Search

+880 322448500 Beverly Boulevard Los Angeles